שריר הפסואס הוא אחד השרירים החשובים ביותר בגוף, יש כאלה המכנים אותו ״ מלך התנועה״, ועם זאת לא הרבה מכירים אותו ולרוב הוא לא מקבל את תשומת הלב והמודעות שהוא ראוי לה. שריר הפסואס (מבוטא Pso-as) הוא השריר העמוק ביותר בגוף האדם.
קשה להגדיר מה זה טראומה כי זאת חוויה רגשית אינדיבידואלית. לאחד תרשם טראומה מלצפות במישהו אחר נפגע או בפיגוע בטלוויזיה, לאחר מחוויה רגשית ויש אנשים שעברו את אותה סיטואציה מבלי שהיא תרשם אצלם כטרואמטית. זו חוויה אישית פנימית שמשנה אותנו.
בעבר התייחסו לאדם כשתי מערכות שונות: מערכת גופנית- פיזית ומערכת פסיכולוגית- רגשית. כשבן אדם סובל מתסמין פיזי– כאב שרירי, כאב ראש, מחלה, הוא בדרך כלל יפנה לרפואה הקונבנציונלית ויקבל כדור, משחה, זריקה וכו'. אבל מה עושים במקרים שהכאב חוזר או הופך כרוני?
אחת התופעות הנפוצות שיצא לי לפגוש היא דורבן. יותר מפעם אחת הגיעו אליי לטיפול אנשים עם סיפור זהה. הם סבלו מכאבים בכף הרגל, פנו לאורטופד (דבר שלקח להם כשלושה שבועות של המתנה לתור), עברו צילום רנטגן, וגם אם
הלוקס ולגוס היא מחלה של האדם המודרני הנועל נעלים. זהו עיוות של קדמת כף הרגל, שבו הבוהן סוטה בהדרגה הצידה לכיוון שאר האצבעות,וזה יוצר מצב של עצם בולטת בצד כף הרגל. העצם הבולטת הזו מתחככת בשולי הנעל ויוצרת דלקת רצופה במקום, דבר הגורם לאי נוחות וכאבים.
זאת שנה שניה שבה אני מלמדת שיעורי תנועה מודעת בעמותת עמ"ך, עמותה שתומכת תמיכה נפשית וחברתית בניצולי שואה. העבודה איתם מעלה אצלי שאלות ומאמתת אותי לגבי משמעות התנועה בגיל מבוגר...
מתחת לעור קיימות שכבות של רקמות חיבור,שמשתלבות זו בזו,תומכות באיברים הפנימיים ,במערכת השריר והשלד,כלי הדם ,מערכת העצבים. הפירוש המילוי למילה פאשייה הוא מעטפה, ציפוי, אבל הכוונה היא בעצם למעטפת כוללת, מעין רשת
אם תסתכלו על אנשים ברחוב,סביר להניח שלא תראו הרבה אנשים הולכים בראש מורם. כולנו הולכים כפופים עם עיניים נעוצות בנייד. וגם בשאר המצבים,כמות הזמן שאנחנו כפופים קדימה הוכפלה בשנים האחרונות עם השימוש הנרחב במחשב ובנייד.
" אנחנו מתרגלים לסיפורים שלנו ממשיכים לספר אותם, גם כשהמציאות משתנה, כשסיפור אחר הולך ונרקם מתחת לפני השטח, מתחת לעור הישן. במקום להחליף את העור, אנחנו נאחזים בנשל…"
רבות נאמר על אורח החיים המודרני וסטרס ,אבל גם הדרך שבה אנחנו מנסים להפחית סטרס, דרך פעילות גופנית לדוגמא, לא באמת מורידה עומס ממערכת העצבים שלנו ולפעמים גורמת בדיוק לתוצאה הפוכה. כשאנחנו פונים לפעילות אירובית ...